Här är boken om politikernas nye kelgris – entreprenören. Från att tidigare ha blivit betraktade som skattesmitare av begränsad betydelse för samhällsekonomin, är det nu de mindre företagen som ska rädda oss ur krisen.
Om denne räddare vet många alltför lite. Den här boken kommer att bidra till kunskaperna om entreprenörens karaktär, villkor och betydelse.
Per-Martin Meyerson har vuxit upp i en entreprenörsfamilj (Ättiksfabriken AB Th. Winborg & Co), arbetat som egen företagare i över två decennier (bl a Vivels konditorier AB) och lika länge som forskare och debattör försvarat företagandets villkor. Disputerade i ämnet nationalekonomi vid nästan fyllda 50 år och har sedan dess varit verksam vid Industriförbundet och Industrins Utredningsinstitut.
Handlingen utspelar sig mellan åren 1945 och 1995. Ett ovanligt turbulent skede i svensk-ekonomisk historia. Vi får följa författaren i kamp mot tidens socialistiska anstormning och mot försvararna av det regleringsträsk som så länge format jordbruks- och bostadspolitiken.
En lättläst, välskriven och underhållande memoarbok, fylld av många intressanta episoder av en man som sett möjligheter i allt och aldrig haft en tråkig minut i sin spännande karriär.